Thema: gevoelens + carnaval

KlassenPosted by Juf Marleen Tue, February 28, 2017 12:18:30
Thema: gevoelens + carnaval

Via "de doos vol gevoelens", hebben we gewerkt rond de 4 hoofdgevoelens: blij, bang, boos en verdrietig. We hebben via situaties en gebeurtenissen ( op kaartjes, via boekjes, prenten,...) onze gevoelens kunnen uiten en erover praten!
We hebben een gevoelsmasker geknutseld: beschilderd, uitgeknipt en uitgeprikt. En hebben een werkje gemaakt , waarbij we de plaatjes met verschillende gevoelens onder het juiste gevoel moesten plaatsen.
Het versje : "Ben je boos, pluk een roos", ging ook over de 4 gevoelens.
Met behulp van onze zaklamp hebben we samen een leuk spel (memory)gespeeld in de enge kelder van de school, om het "gevoel: bang zijn" te kunnen verwerken.

Via onze zelfgemaakte gevoelsmaskers hebben we ook het thema: "carnaval" uitgewerkt. We hebben ook carnavalattributen waargenomen, en met de attributen een carnavalswinkel klaargemaakt.
Verder hebben we ook nog toeters geknutseld, een carnavalstafereel gemaakt, voorbereidende schrijfoefeningen, confetti geteld via de dobbelstenen, ...
Natuurlijk hebben we ook naar verhalen en poppenkastverhalen gekeken en beluisterd.
Tijdens de catechesemomenten hebben we veel gezongen en relaxatieoefeningen gedaan.
Tijdens de schrijfdans hebben we leren pannenkoeken tekenen ( rondjes schrijven)
Maar onze grote belevenis was het bezoek aan het rusthuis!! We hebben voor alle bewoners van het ziekenhuis ons aangeleerd liedje van carnaval, samen met onze zelfgemaakte toeters en maskers: "Ik heb een toeter,..', gaan zingen. Het was een zeer aangename ervaring voor ons, maar vooral voor die lieve mensen in het rusthuis! Ze waren allemaal zeer ontroerd en hebben er allemaal van genoten!!
En natuurlijk hebben we het thema afgesloten met een leuk carnavalsfeest, waarbij we ons in onze mooie carnavalskostuums goed hebben kunnen uitleven en plezier hebben beleefd!