Lente - Pasen

KlassenPosted by Juf Marleen Sun, April 30, 2017 21:51:26
Thema: Lente - Pasen

Via verschillende activiteiten hebben we ons kunnen toeleven naar het feest van Pasen . Door eerst samen de Paastak te versieren.

We hebben verschillende soorten eieren waargenomen en geproefd.

Door samen naar het kippenhok te gaan hebben we de kip grondig kunnen waarnemen om ze daarna te kunnen schilderen.

We hebben ook een lentewandeling gemaakt, waardoor we het nieuwe leven in de natuur hebben kunnen ontdekken met al onze zintuigen.

Via de waarneming van de lentebloemen , hebben we de bloemen kunnen knutselen voor ons Paasmandje die we dan verder afgewerkt en versierd hebben.

We hebben in onze Paaswinkel eieren geteld, gesorteerd qua grootte, kleur,..

In de tekenhoek hebben we eieren ingekleurd, gesorteerd van klein naar groot, voorbereidende schrijfoefeningen gemaakt,.....

Tijdens het thema hebben we natuurlijk ook veel aan taal gewerkt zoals : verhalen, liedjes en versjes , wonderwoorden,poppenkastverhalen.

Het thema van de schrijfdans was : " de trein"

En tijdens de godsdienstmomentjes hebben we geluisterd naar de bijbelverhalen, van Jezus en zo naar het Paasfeest toegeleefd!

En wat was het spannend om samen de Paaseieren te zoeken in de tuin!!