Thema: mijn nieuwe klas

KlassenPosted by Juf Marleen Sat, September 16, 2017 16:47:45
Thema: mijn nieuwe klas

Vol spanning kwamen we binnen in ons nieuwe klasje!! We moesten allemaal een beetje wennen aan onze nieuwe vriendjes, de klas, de juf!
We hebben dan vooral de eerste weken onze klas, de verschillende hoeken,de klasgewoontes,.. maar vooral elkaar en de nieuwe juf leren kennen!
We hebben al heel wat kringmomenten gehad waar we vooral rond taal gewerkt hebben zoals: waarneming van onze boekentas, de verschillende hoeken,de week-en dagkalender,.. praatprenten en woordenschat i.v.m. de klas en de school, versje aangeleerd, poppenkast, TV-programma over Kikker,..
We vonden het fijn om al samen te zingen en te dansen op de liedjes: "De school is weer begonnen", en "Is dit onze nieuwe klas?"
We hebben ook reeds geschilderd, gestempeld, gescheurd en gekleefd, kleuroefeningen gemaakt, geboetseerd,....
Rond godsdienst hebben we kennisgemaakt met Jezus en met de dagdagelijkse rituelen zoals het kaarsje aansteken, het stil maken bij het liedje..
We zijn de eerste keer met onze turnzak en turnpantoffels gaan turnen bij juf Berlinde.
Dit jaar doen we ook aan schrijfdans en hebben we ons eerste verhaaltje beluisterd en de bewegingen uitgevoerd( De zandberg).
We hebben samen afgeteld naar ons eerste bibliotheekbezoekje!! Dit vonden we heel spannend!

Hoera voor onze 2 jarigen: Dasha en Eloan zijn 4 jaar geworden!