Kerstmis en Nieuwjaar

KlassenPosted by Juf Marleen Sun, January 07, 2018 19:17:58
Thema: Kerstmis en Nieuwjaar
Via allerlei activiteiten hebben we samen toegeleefd naar het grote Kerstfeest.
Eerst zijn we samen op het plein een mooie spar gaan kopen, die we dan versierd hebben in onze klas tot een mooie Kerstboom!
Ook in onze klas hebben we via Kerstversiering , de Kerstsfeer kunnen beleven : o.a via de poppenhoek,..
We hebben geluisterd naar mooie Kerstverhalen via prentenboeken,poppenkastverhalen, verhalen via prenten, maar vooral naar het mooie Kerstverhaal:"Het geboorteverhaal van Jezus"!
We hebben heel veel gezongen: Kerstliedjes en ons nieuwe liedje: "We gaan een boom versieren..."
De verwerking van het thema gebeurde ook via werkjes: W.I.meten:Een Kerstboom knippen en kleven (stroken kleven van groot naar klein), Kerstballen tellen, associatie oefeningen, inkleuroefeningen,.., maar vooral via ons knutselwerkje: "een mooie Kerststal"
Ook Nieuwjaar mochten we niet vergeten en hebben we onze Nieuwjaarsbrief elke dag ingeoefend om onze wensen te kunnen voordragen aan onze lieve familie !
Tijdens de schrijfdans hebben we de bewegingen ingeoefend van het thema: "de trap".
In de godsdienstlesjes stond natuurlijk het "geboorteverhaal van Jezus" centraal!
We zijn het thema en het jaar geƫindigd met het bekijken van het "Kerstverhaal", voorgedragen door de 3 de kleuterklas van juf Rita en een Kerstfeestje in onze klas!

Hoera voor Souhaila en Elias : zij zijn 4 jaar geworden!