SJS - Kleuterklas 2B

SJS - Kleuterklas 2B

Klasblog K2b

Welkom op de blog van kleuterklas 2B

thema: Herfst in het bos

KlassenPosted by Juf Marleen Sun, October 22, 2017 19:46:02
THEMA: HERFST IN HET BOS
We zijn dit thema begonnen met een prachtige wandeling en zoektocht in het park te Meise.
Het verzamelde herfstmateriaal hebben we waargenomen en verwerkt: boetseren van slakjes,paddenstoelen.., schilderen: "Het herfstbos", vormgevende knip-en kleefoefening: "de paddenstoelen", ritmische knipoefening: herfstvruchten,vormgevend tekenen en inkleuren,...
We hebben ook al rond wiskunde gewerkt zoals: sorteren, tellen en het juiste aantal herfstvruchten zoeken, winkelspel,..
Rond taal hebben we o.a.: nieuwe woordenschat geleerd, verhalen beluisterd; "herfst in het bos, de eekhoorn, de slak,poppenkast, praatprenten , versje: "de paddenstoel"...
We hebben veel plezier beleefd aan het zingen en dramatiseren van het liedje: "Kijk eens wat ik heb gevonden,.."
In de herfst denken we ook aan pompoenen, die we hebben waargenomen en lekkere soep van gemaakt en geproefd. We hebben ook de evolutie van het zaadje tot pompoen verwerkt in het chronologisch rangschikken.
Het thema voor onze schrijfdans was: "herfstbladeren".
Tijdens de godsdienstlesjes hebben het gehad over "Op avontuur in het bos", waarbij we bewonderd konden zijn en onze dankbaarheid getoond hebben tijdens de gebedjes en het zingen van de mooie liedjes: "Kijk eens naar de bomen, "dankje , dankje".
+ foto's : zie foto's